Kirjaimia Kertulta

Kerttu Hakalan blogi.

Jäähallin remontti Touko 10, 2011

Eilen oli valtuuston kokous. Olisin päässyt varapaikalta mukaan, mutta en saanut järjesteltyä lapsikuvioita niin nopealla aikataululla. Parisen tuntia olivat keskustelleet jäähallista ja viimein melko tiukin luvuin hyväksyneet asian.

Sekava käsittely kuulostaa ehkä jonkun korviin siltä, että ”siellä ne poliitikot taas sekoilee”. Itse asiaa teknisessä lautakunnassa käsitelleenä ymmärrän, että kyseessä oli perin kummallinen valmisteluprosessi ja kun valtuustossakin vielä oli tullut tietoon uusia asioita valmistelijoilta, niin eihän siinä muuta voi kuin peilata valmistelun sekavuutta käsittelyssäkin.

Hanke on ollut pitkään ehdolla budjettiin. Jäähalli kaipaa korjausta. Korjaus ei kuitenkaan ole läpäissyt budjetinteon tiukkaa karsintaa, jossa akuutimpiakin hankkeita on pilvin pimein. Nyt tehtävä remontti on suurempi kuin perusharrastaja hallilta tarvitsee. Kaupunki ei ole yksin vastuussa toteuttamisesta, sillä yhtiöön saatiin mukaan myös Jukurit ja heille on sovittu vuosivuokraksi 70 000 euroa. Summa kuulostaa minun korvaani aika pieneltä, onhan kyse erikoisharrastamisen tiloista. Joka tapauksessa on sentään hyvä, ettei kaupunki yksinään ala perustamaan yhtiötä – sekin oli tarkoitus jossain välissä, niin järjetöntä kuin olisi ollutkin.

Pidän aika älyttömänä sitä, että budjettikarsinnassa pois tippuneita asioita tuodaan käsittelyyn yhtiöittämisillä ynnä muilla manöövereillä kesken vuotta. Kaupunginhallituksen lausuntopyynnössä tekniselle lautakunnallekin sanottiin, että

asia palautetaan valmisteltavaksi kulttuuri-, nuoriso- ja liikunta lautakuntaan sekä tekniseen lautakuntaan ja lautakuntien tulee valmistella asia syksyn talousarviokäsittelyyn normaalien menettelytapojen mukaisesti.

Näin ei missään vaiheessa tehty, ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja on ottanut asiassa täysin toisen roolin kuin tuo yllä lainattu hallituksessa voittanut esitys olisi edellyttänyt. Ensimmäinen käsittely kaupunginhallituksessa sivuutettiin täysin. Onneksi asia sentään lopullisesti päätettiin valtuustossa. Mikäli hanke prameine tiloineen todella on toteuttamisen arvoinen, osakkaitakin saadaan yhtiöön lisää. Toivotaan näin.

Mainokset
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s