Kirjaimia Kertulta

Kerttu Hakalan blogi.

Yritysvaikutusten arviointi Touko 13, 2011

Filed under: Politiikka — kruttu @ 10:15 am

Mikkelin kaupunki pilotoi yritysvaikutusten arviointia päätöksenteossa. Asiasta kerrotaan kaupungin nettisivuilla, että

Yritysvaikutusten arviointi tarkoittaa lyhyesti kuvattuna sitä, että kaikkien päätösten kohdalla mietitään myös päätösten merkitys alueen yritystoiminnan näkökulmasta. Yrva halutaan juurruttaa rutiininomaiseksi osaksi kaupungin toimintaa. Osana yritysvaikutusten arviointia kaupunki haluaa kehittää ja lisätä vuoropuheluaan alueen yritysten kanssa. Mikkeli kokeilee yritysvaikutusten arviointia mainekuvan kehittämiseen tähtäävässä toimenpidekokonaisuudessa.

Ja miten minusta tuntuu, että joka ikisessä päätöksessä kyllä yritysvaikutukset tulevat esille joka tapauksessa muutenkin? En nostaisi tätä keskiöön arvioinneissa. Voisko se olla niin, että jos sosiaaliset vaikutukset, lapsivaikutukset ja ympäristövaikutukset oikeasti arvioidaan, niin kyllä ne yrityksetkin menestyy? Yleensä ottaen yritysten menestymiseen vaikuttaa myös se, miten yrityksen työntekijät viihtyvät alueella. Taloudellinen puoli, joo, on hieman irrallaan tästä.

Voihan sen arvioida, sen yritysvaikutuksen. Ei mulla oo varsinaisesti mitään sitä vastaan. Se vaan ei mun prioriteeteissani mene noiden muiden arviointien yli, ei millään. Yritysvaikutusten arviointi varmaan helposti tapahtuu aika kvartaalitaloudellisesti, vaikka kvartaalitalous varmasti vanhentuikin jo kaikissa näissä kriiseissä ja sillee.

Ihan hauskoja kommunikointimahdollisuuksia tulee kyllä mieleen. Entä jos mä kyselisin, ”Voisiko joku tehdä selvityksen siitä, että missä tässä kaupungissa sitten EI ole näitä hiton yrityksiä?”. Tosin, musta on kiva että täällä on useammassakin paikassa yrityksiä. Jospa niitä liito-oraviakin, joista kyseinen argumentointi oli väännetty, arvostettais vähän samalla lailla kun mä yrityksiä.

Mainokset
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s