Kirjaimia Kertulta

Kerttu Hakalan blogi.

Taipaleen kenttä syyskuu 3, 2012

Filed under: Politiikka — kruttu @ 10:50 am
Tags:

Teknisessä lautakunnassa oli viimeksi asialistalla Haukivuorella sijaitsevan Taipaleen kentän myyminen. Kysyin kokouksessa onko varmaa, ettei kentällä ole jotakin roolia ihmisten epävirallisena kokoontumispaikkana tai käytetäänkö sitä urheiluun. Tällaiset paikat ovat äärimmäisen tärkeitä ja halusin varmistaa, ettei kaupunki myy sellaista maapalaa, joka on edes jonkinlaisessa yhteiskäytössä tai toimiiko se epävirallisena kokoontumispaikkana vaikkapa nuorille. Asiaa oli kuulemma tiedusteltu liikuntatoimelta, eikä siellä kuulemma edes asu nuoria eikä lapsia eikä nyt juuri ketään ylipäätään. Että ei ole käyttöä kentällä. On aika paljon vaadittu yksittäiseltä lautakunnan jäseneltä, että tuntisi esimerkiksi juuri tuon maapalasen, joka sijaitsee arviolta 50 kilometrin päässä kodistani, joten luotin muiden arvioon tilanteesta enkä vängännyt sen enempää. Vähäsen puhuttiin, että melko hyvä hinta syrjäiselle kentälle jota ei käytetä. Osa lautakunnan jäsenistä puhui myös sen puolesta, että myytävistä alueista tiedotettaisiin ennen myyntiä paremmin.

Kaupunginhallituksen edustaja teknisessä lautakunnassa, Rauni Berndt, oli onneksi ottanut asian puheeksi Haukivuorella päätöksen jälkeen. Kyllähän siellä toimintaa on, siellä kentällä! Vaikka kuinka. Liikuntatoimi ei tietenkään ole asiasta tietoinen, koska kyläläiset hoitavat ja huoltavat kenttää itse. Tällaisen palasen maata sitten olimme myymässä! No, onneksi asia saatiin kuntoon – Heikki Nykänen (joka noilla huitteilla asuu) oli tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen, ja huomisessa kokouksessa pääsemme perumaan päätöksen. En usko kenenkään tätä oikaisua vastustavan, asia on sen verran selvä.

Mutta kannattaa kysyä. Kannattaa varmistaa. Kannattaa oikaista. Ja jatkossa toivottavasti virkamiehet osaavat kokouksessa vastata paremmin.

Mainokset
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s