Kirjaimia Kertulta

Kerttu Hakalan blogi.

Päivän pöyristys: Jyrki Koivikko ja joukkoliikenne syyskuu 14, 2012

Filed under: Politiikka — kruttu @ 10:52 am
Tags: ,

No johan pomppas! Kokoomuksen valtuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen Jyrki Koivikko kirjoittaa vaaliblogissaan, että opiskelijoiden paikallisliikennettä pitäisi kehittää. Että sen pitäisi olla toimivaa, ja sopivaa opiskelijan tulotasolle. Koska blogiin ei suoraan voi kommentoida ja pidän sähköpostivaihtoa julkisemmasta keskustelusta pohdinkin asiaa tässä.

Olen useasti lautakunnassa tehnyt bussilippujen hinnan korotukselle vastaehdotuksen, perustelunani muun muassa yleisesti vähävaraisten ryhmien kuten opiskelijoiden arkiliikkumisen turvaaminen. Ei ole herunut Koivikolta kannatusta. Seudullinen liikennejärjestelmäsuunnitelma, joukkoliikenteen palvelutasojen määrittely ja muut eivät ole joukkoliikennettä tukevia puheenvuoroja lautakunnassa muilta kuin minulta kirvoittaneet. Päinvastoin; on oltu valmiita lakkauttamaan kannattamattomia vuoroja ilman sen kummempia käsittelyjä. On oltu sitä mieltä, että täällähän kuitenkin nyt vaan kaikilla on auto.

Valitettavasti en voi suoraan siteerata suoraan lautakunnan keskusteluja, sillä kokoukset ovat suljettuja. Sen verran kuitenkin uskallan sanoa, että Koivikon blogiavaus oli lautakuntatyöskentelyn valossa jokseenkin yllättävä. Tuntemuksia ja visioita eräästä kokouksesta olen aiemmin kirjoittanut myös Mikkelin seudun vihreiden blogiin.

Ensimmäisiä asioita, mitä Oulun kaupunginvaltuustoon aikoinani päädyttyäni alettiin puskea opiskelijapoliitikkoina eteenpäin, oli opiskelijoiden bussilippualennus. Äkkiseltään guuglaamalla löytyi meikäläisen suusta kuultuna:

Tavoitetut läpimenneet nuoret akateemiset ehdokkaat pitävät Oulun korkeakouluopiskelijoiden kunnallispoliittista ohjelmaa seuraavan vaalikauden kannalta tärkeänä asiana. Erityisesti opiskelijoiden bussilippualennuksen ikärajan poisto sai kannatusta. Vihreiden Kerttu Hakala on erityisen vahvasti ohjelman takana: ”Tulen ajamaan kokonaisuudessaan korkeakouluopiskelijoiden kunnallispoliittista ohjelmaa. Tärkeimpinä yksittäisinä asioina nostan esille opiskelijoiden kesätoimeentulon ja bussilippualennuksen tarjoamisen kaikille opiskelijoille.”

Että sellaista Kertulta 2004. Olen tehnyt tätä pitkään, huomaan. Ja hei, Oulussa saatiin alennus. En minä yksin, vaan mukana olivat muun muassa Koivikon kanssa samaa kokoomuspossea oleva Mari-Leena Kairivaara, demareiden Tytti Tuppurainen, Vasemmiston Risto Kalliorinne ja Keskustan Miika Mielityinen. Joten jos Jyrki nyt on asiaan tässä valtuustokauden loppumetreillä viimein herännyt, niin eiköhän tehdä sama Mikkelissäkin. Joukkoliikenteen kehittäminen vaan onnistuu paremmin siellä lautakunnassa kuin blogissa, tosin molempi toki parempi.

PS. Tuttuani lainaten, olispa kiva joskus nähdä niitä bussien kyljissä vaalien alla mainostavia poliitikkoja siellä bussin sisälläkin joskus.

Mainokset
 

2 Responses to “Päivän pöyristys: Jyrki Koivikko ja joukkoliikenne”

  1. Hente Says:

    Kyllä ne Kokkarit osaa täällä Oulussakin. Eduskuntavaalien ajalta:
    http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=80080&c=5

  2. kruttu Says:

    Ai niin, tää olikin klassinen!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s