Kirjaimia Kertulta

Kerttu Hakalan blogi.

Ihania ehdokkaita! syyskuu 19, 2012

Filed under: Arki,Politiikka — kruttu @ 9:40 am
Tags: ,

Voi kuntavaalit. Miten ikinä luulin, että nää ei innostais! Olen ihan hekumassa. Ehdokaslistat on jätetty ja vau, vau, vau, miten hienoja ne onkaan. Ihan ensiksikin, Mikkelin seudun vihreillä on loppujen lopuksi tosi mainio lista. Erityisen iloinen oon Aino Pohjanvirrasta ja Jonna Vanhatalosta. Kuvittelin jo kauhuskenaariota, jossa minä ja ihanaakin ihanampi Milja oltaisiin ne niinku nuoret ehdokkaat. Ihan varmasti ymmärretään molemmat aika hyvin alle 20-vuotiaiden asioita, mutta ihan yhtä varmasti sen ikäiset ymmärtää niitä kuitenkin paremmin.

No joo, nyt kun sanoin että erityisen iloinen olen, niin tekis mieli kertoa ihan joka ikisen meiän ehdokkaan kohdalta että miks olen iloinen just siitä. Syitä on, jokaiselle.

Mutta että muillakin puolueilla on ehdokkaita, jotka nostaa hymyn huulille ihastuksesta eikä vaan tilannekomiikasta! Viime vaaleissa en tuntenut paljoa muiden puolueiden ehdokkaita täältä, olin sen verta uusi tyyppi. Kuitenkin jo silloin Satu Taavitsainen teki vaikutuksen, oltiin samassa paneelikeskustelussa amiksella. Ja Satun työtä politiikassa nyt vähäsen varavaltuutettuna ja teknisen lautakunnan jäsenenä seuranneena olen ihan äimänä, miten pätevä ja fiksu Satu on, ilman että hymy hyytyy. Ihailen.

Satua yllättävämpi nimi mulle taas oli otavalainen Sanna Häkkinen. Suorastaan hihkuin kun varmistin meidän Helinältä, että kyseessä on juuri se Sanna Häkkinen. Ei ole huono paikka Martti Lokan testamentille siinä kuulkaa. Voin kuvitella, että Sanna Häkkinen ja Jaana Strandman yhdessä tekis todella hyvää Keskustan valtuustoryhmälle. Ja sitten kun sinne vielä saataisiin Heikki Manninen niin johan olis kiva!

Vasemmisto mua surettaa. Mulla on niitä ikävä (Mikko Viitanen Liikelaitosten lautakunnan puheenjohtajana Oulussa oli ihana) Mikkelissä Vasemmisto menetti edellisissä vaaleissa ainokaisen valtuutettunsa, ja nyt kuuden ihmisen listalla on vaikea saada sitä takaisin. Luulin, että saisivat isomman listan kasaan. Toisaalta olen kuullut, että Sini Savolainen on niin symppis että saa varmasti ihan sikana ääniä ja Vasemmisto ottaa paikkansa takaisin ja se on sitten vihreiltä pois. Ottakaa se! No ei nyt välttämättä meiltä tarvi suoraan ottaa, mutta iloinen olisin jos valtuusto monipuolistuisi vassareilla.

No niin. En aio oikolukea ja korvata liikoja ”ihana”-sanoja synonyymeillä. Ehkä mä taas seuraavassa postauksessa jotenkin keskityn sit enemmän siihen, että ihan OIKEASTIHAN teidän tarttee äänestää MINUA tai vähintäänkin vihreitä, mutta on se kyllä tosi tärkeetä että niitä heti intuitiolla ihanan tuntuisia ihmisiä on muuallakin. Huom. sanavalintani oli siis: ihana.

PS. Meillä on uusi kahvinkeitin. Liekö sillä vaikutusta ihanuuteen?

Mainokset
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s