Kirjaimia Kertulta

Kerttu Hakalan blogi.

345 syyskuu 28, 2012

Filed under: Arki,Politiikka — kruttu @ 2:28 pm
Tags: , ,

Kun matkustin Oulusta Mikkeliin Helinä-siskon ja Timon luo kylään, käytin usein itäradan yöpikajunaa, joka oli Mikkelissä kello 3.45. Se oli kätevä muistaa. Muistan monta kertaa sanoneeni sen puhelimessakin Helinälle: ”Oon siellä siis kolme neljä viisi. Toistan: kolme neljä viisi.” (yritä sanoa ilman tuota toistoa – se on niin kiva aika, että pakko kerrata virallisen kaavan mukaan, eikö olekin?) Muistan kun Helinä joskus tuli Hanhikankaalta mua jopa vastaan, Louna-koiran kanssa. Hullu ajatus nykyään, tuohon aikaan perillä olo ja vastaan tulo, näin lapsellisesta nykynäkövinkkelistä käsin.

Kun Helinän ja Timon nuorempi lapsi oli juuri syntynyt, matkustin tuolla junalla tänne ihmettä kurkistamaan. Se oli hieno matka se: kolme neljä viisi juna Mikkelissä, Suomi-grillin kautta silloiselle linja-autoasemalle  ja pikavuorolla kohti Otavaa. Otavan pikavuoropysäkiltä nappasin seikkailijan ottein matkaani pyörän ja pysäkin penkin kolosta löytyneellä avaimella avasin sen. Kypäräkin siinä oli mukana. Sitten seurasin tekstiviestin ohjeita ja lähdin ajamaan kohti Koivakkalaa, jossa en ollut ikinä vielä käynyt. Timon ohjeissa luki Koivakkalantiestä, että ”seuraa talonnumeroita, muuten tuntuu ajo tosi pitkältä”. Löysin tieni perille ja kuten sovittua, avasin vain oven taloon. Ei koputuksia, ettei Nahni hauku ja herätä vauvaa ja sen siskoa. Se oli aika jännää, mutta sieltä ne ihanat löytyivät!

Mikä vyöry nostalgiaa. Sitä ihan samaa junaa ei enää mene, mutta hei, mähän olenkin täällä nyt. Mun äänestysnumeroni on siis 345. Toistan: kolme neljä viisi.

Mainokset
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s