Kirjaimia Kertulta

Kerttu Hakalan blogi.

Satamalahti ja osallistuminen lokakuu 17, 2012

Filed under: Politiikka — kruttu @ 2:35 pm
Tags: , ,

Päivän Länkkäri kertoo, että Satamalahden arkkitehtikilpailu on ollut kerrassaan tosi suosittu, nettilehden versio tosin on lyhykäinen. Olen mukana Mikkeli Smart City -hankkeen ohjausryhmässä ja Satamalahden suunnittelussa osallisuutta pohtivassa porukassa. Molemmat ovat kokoontuneet yhden kerran. Olin tuossa osallisuusporukan kokouksessa tosi innoissani ja yritin luoda optimismia myös fiksuihin epäilijöihin, mutta näyttää se osallisuus hiipuvan jonnekin alle. Länkkäri on mukana, eli esittelee vaihtoehtoja ja niitä saa sitten suusanallisesti kommentoida sivuilla. Ihan jees, ei siinä, mutta tässä ei ole mitään luovaa tai uutta tai innostavaa. Siis: ei mitään. Kommenttikenttä per kilpailuehdotus. Äh. Ei kovin smart.

Kilpailun tuomariston valitsemia viittä parasta ehdotusta ei julkisteta ennen kuin voittaja on tiedossa. Yleisö saa äänestää omia suosikkejaan, ja myös yleisön suosikkeja palkitaan. Ihan kivat missikisat. Mukava leikki. Porukka on yleisönä, katsojana, seuraajana, saa esittää kommentteja. Mutta mukaan on turha yrittää, tuomaristo valitsee ja voihan sitä sitten pieniä muutoksia tehdä siihen voittajaan. Pienet muutokset vain eivät ole lainkaan innostavia.

Mikkeli Smart City -hankkeen tavoitteena on, että

tuloksina syntyvät uudistetut maankäytön ja kaavoituksen prosessit ja toimintatavat, sekä uudistettu kaupunkisuunnittelun toimintatapa, jotka kaikki nojaavat älykkään kaupungin ekotehokkaisiin, digitaalisuuden ja osallisuuden edelläkävijäratkaisuihin.

Jotain yritystä nyt, Mikkeli, hirveet odotukset ja innot mutta jo Satamalahden kohdalla iskee lannistus. Täytyy tosin myöntää että oon kipeänä ja oma läppäri meni eilen rikki, joten lannistuneet olot tässä kertautuu ja huomenna maailma saattaa taas näyttää valoisammalta.

Mainokset
 

2 Responses to “Satamalahti ja osallistuminen”

  1. mlikuituso Says:

    Satamalahden suunnittelussa tullaan hyödyntämään monipuolisesti kuntalaisten näkemyksiä, ja myös kokeilemaan uudenlaisia menetelmiä. On tärkeää kokeilla mikä toimii, ja mikä ehkä ei niin hyvin Mikkelissä. Hienoa että olet Kerttu mukana tässä tärkeässä kehittämistyössä

    • kruttu Says:

      Kiitos kommentista, Soile! Minä pikkusen tässä menetän kriittistä otettani, kun Heikki Manninenkin vakuutteli että kaavaosasto kyllä lukee ja kuulee kommentteja ja että onhan tää kuitenkin aika aikaisessa vaiheessa tapahtuvaa osallisuutta kun kaavoitusta ei ole vielä edes aloitettu. Eli kyllä, hyvä tästä vielä voi tulla!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s