Kirjaimia Kertulta

Kerttu Hakalan blogi.

Opiston johtokunta joulukuu 13, 2012

Filed under: Politiikka — kruttu @ 8:08 pm
Tags:

Olipa mukava kokous. Kerta kaikkiaan. Otavan opisto, voi että mikä paikka – ai on tullu sanotuksi jo aiemmin? No mutta kun on.

Kokous saattoi olla mun puheenjohtajuuteni viimeinen. Toivon kovasti, että näin ei pääsisi käymään, ja on erittäin todennäköistä että saan jatkaa ainakin johtokunnan jäsenenä. Mahtavaa on se! Oli jännä huomata tänään, miten tarkasti muistan neljä vuotta sitten tapahtuneen alun ja toisaalta miten matkan varrelta on oikeasti jäänyt  jotakin käteen. Jopa kokonaiskuvaa. Monesti mulla on ollut sellainen olo, että kotoa käsin kaikki näyttää sekavalta, en ole muka valmistautunut enkä tajua asioita, mutta kokouspöydän ääressä pää selkenee ja ajatuskanavat aukenevat.

Käpöttelin opistolle tapaamaan Hannu Linturia, kuten facebookissa oli sovittu. Olihan sekin juu, että ensikontakti tähän puljuun tulee välittömästi valinnan jälkeen sosiaalisessa mediassa – se oli uutta ja mukavaa. Käpöttelin siis pihalle ja sisään ruokalarakennuksen ovesta, Pieti ansiokkaasti kantoliinaan uuvahtaneena. Hannu avasi mulle oven ja sanoi odottaneensa lastenvaunuja, johdatti Aurinkoiseen neuvonpitoon ja ehkä me haettiin ruokaakin. Pieti heräsi lähes välittömästi kun laskin sen lattialle, mutta Ulla nappasi sen syliin ja viihdytti niin minä sain jutskattua ja kyseltyä typeriä. Muistan, että Hannu vielä sanoi että Ulla voi siinä harjoitella kun on tulossa isoäidiksi. Aika paljon sitä sai harjoitellakin, alkuvaiheessa kun Pieti oli kaikessa menossa mukana ja Ulla jaksoi jeesata.

Tänään odottelin tuolla ovella johtokuntalaisia saapuviksi ja tunsin oloni hetken verran ihan yhtä eksyneeksi kuin silloin pari vuotta sitten. Mulla on sellainen luonne, että pysyn vähän eksyneenä, luulen. Se ei ole hyvä piirre puheenjohtajalle, mutta kyllä senkin kanssa selviää.

Sain 20 sekunnin harkinta-ajan tuohon pestiin muuten. Paikka muuttui viime tingassa naispaikaksi, ja sain puhelun kaupunginhallituksen kokouksesta. Arvatkaa mikä oli mun ainoa kysymys? No okei, oikeasti kysyin että kuinka usein se johtokunta kokoontuu. Mutta se seuraava, toinen ja ainoa varsinainen kysymys oli että mikä niiden liikevaihto on. SIIS MIKÄ SEN PULJUN LIIKEVAIHTO ON. Siinäpä kysymys. Joo. Tosi olennaista. Kertovaa, pehmeää, kaunista.

Muistan, että kysyin samaa sitten Hannulta tuossa kuvaamassani tapaamisessa. Vastauksesta muistan, että se käsitteli toimintaa eikä numeroita ja saatoin hieman ärsyyntyä kun en pysynyt perässä. Vähän oli vaikea saaha kiinni että mistä tässä on kysymys, ketä täällä on töissä ja mitähän siellä johtiksessa sitten päätetään. Mulla oli semmoinen painolasti, että Oulussa olin Liikelaitosten lautakunnan jäsen. Siellä käsiteltiin Oulun jätehuollon, Oulun veden ja Oulun sataman asioita. Opisto on hieman toista.

On ihan pakko lainata Erkki Takatalon loistavaa sutkautusta tämänpäiväisestä kokouksesta: Kyllähän ihmisestä 80 prosenttia on vettä, mutta se 20 prosenttia kuitenkin erottaa Opiston liikelaitoksenakin Vesilaitoksesta (eipäs nyt puututa siihen, että oikeasti se on noin 67 prosenttia, opetin vitosilla Launialassa tän sellaisen kuvankin kera).

Se oli tää kausi sitten tässä. Kinkkisimmät tilanteet ovat olleet kenties heti alkuun sattunut osuuskunnan perustaminen joka vaati ihan mielettömästi perehtymistä, tilakysymysten ratkominen ja yhteydet emokuntaan päin niiden tiimoilta, sekä muutama aika yksittäinenkin henkilöstöasia. Viimeisessä kokouksessa oli just soppelisti asiaa, mutta toisaalta sitä ei olis tehnyt mieli paukauttaa päättyneeksi. Mulla on hirmusti asioita kerrottavana seuraavalle puheenjohtajalle, tekisin niin paljon toisin – ja sikäli on hieman pelottavakin ajatus, että joudun mahdollisesti jättämään tuon perinnön taakan vielä omille harteilleni. Silloinhan mun pitää hei korjata kaikki se, mitä olen tehnyt huonosti!

Mainokset
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s